Heršpice rodinný dům

Od prvotní návštěvy až po vizuální podobu budoucího interiéru, kuchyně a jídelny novostavby rodinného domu v Heršpice.

Cíl a potřeby zákazníka

Úkolem bylo navrhnout řešení prostorné kuchyňské linky s jídelnou a dalšími doplňujícími prvky v novostavbě rodinného domu. Cíl byl jasný, dle požadavku klienta, kuchyň bude rozdělena na tři části, které na sebe budou perfektně navazovat (na hranu linky se dřezem navazující hrana ostrůvku a na hranu ostrůvku navazující hrana komínů) a kuchyň pak bude tvořit v půdorysu kompaktní obdélník.

Řešení projektu

Na první schůzce jsme měli možnost poznat příjemný manželský pár, který potřeboval pomoci s vizualizací kuchyně s jídelnou. Dostali jsme půdorys a jasné informace o řešení prostoru na tři navazující části.

Na hranu linky se dřezem by měla navazovat hrana ostrůvku, a na hranu ostrůvku navazující hrana komínů. Kuchyň pak bude tvořit v půdorysu kompaktní obdélník.

Dále jsme se zákazníkem probrali veškeré požadavky a potřeby, Jedním s přání bylo vaření na ostrůvku, zakomponování vestavného kávovaru a velký jídelní stůl pro osm lidí. Vytvořili jsme základní skicu kuchyně a bylo nám jasné, že pokud dodržíme míry – požadavky, které nám zákazník zadal, tak že se zákazník v kuchyni hodně naběhá. Jednalo se o zásadní věc, tak jsme se nad skicou znovu potkali a následně doporučili efektivní řešení, a to ostrůvek přiblížit ke komínové sestavě. Naším argumentem byla nejen větší kompaktnost celé kuchyně, ale i více prostoru kolem jídelního prostoru.
I přes zákazníkův smysl pro geometrii nakonec souhlasili s tím, že bude ostrůvek blíže vysokým komínům. Následně jsme vybrali veškeré materiály nejen na kuchyni,
ale i podlahové krytiny.

Materiál

V kuchyni tedy dominuje bílá MDF deska PerfectSense Gloss ve vysokém lesku doplněná šedou pracovní deskou Chromix antracitový.

Vše je okořeněné masivním dubem použitém na tip panelu, poličkách, baru, tak i na masivním jídelním stole. Jídelní stůl jsme doplnili celočalouněnými židlemi a nad jídelní stůl jsme zavěsili elegantní osvětlení Canoe od společnosti MDD.

Předěl mezi kuchyní a budoucím obývacím pokojem jsme obložili antracitovým kamenným obkladem. Vše nám tak spolu hezky pasuje, vše nám dává smysl a co je nejdůležitější, že toto provedení dávalo smysl i našemu zákazníkovi

Těšíme se ze společné spokojenosti..

Galerie projektu

12 13 14 15 16